رنگ در دکوراسیون
رنگ یک زبان جهانی است که احساسات را تحریک می کند و فرهنگها را شکل میدهد. رنگ یکی از ملزومات با شکوه زندگی است، خانه ای که غرق رنگهای مناسب باشد همیشه آرامش بخش است و بر خلاف سایر ملزومات دکوراسیون، یک بعد انسانی دارد که نمیتوان آن را نادیده گرفت. در واقع رنگ، میتواند حالتها را تغییر دهد، فضای خاصی را بوجود آورد و روحیه انسان را بهتر کند و جولانگاه خوبی برای خلاقیت انسان است .
اول فرش بعد دکوراسیون
صد و پنجاه سال قبل، ادگار آلن پو شاعر و نویسنده مشهور آمریکایی نوشت: «روح یك خانه فرش است.» سخن او به این معنی است كه فرش پایه و اساس طراحی خانه است و همه چیز تحت تاثیر آن می باشد. وقتی فرشی را برای یك اتاق انتخاب میكنید، چیدمان كلی اتاق را تعیین كردهاید، وقتی فرش یا فرشهایی را برای یك اتاق انتخاب میكنید، در واقع رنگهای اصلی آن اتاق را نیز تعیین كردهاید. انتخاب کردن فرش در ابتدا و بعد سراغ خرید مبلمان و دیگر وسایل رفتن بسیار راحتتر از راههای دیگر است.
گردش رنگ
گردش رنگ در کل فضای خانه یکی از ارکان اساسی دکوراسیون داخلی محسوب می شود که به سادگی قابل اجراست. می توانید از یک یا چند رنگ فرشتان را انتخاب کرده و از آن رنگ ها در سایر قسمت های خانه نیز استفاده کنید یا فرشتان را با توجه به رنگ غالب خانه تهیه کنید. البته توجه داشته باشید چنانچه از فرش های ساده یک رنگ استفاده می کنید، بهتر است برای هماهنگ شدن رنگ های آن با خانه تان رنگ های مکملش را به کار ببرید و از تکرار یک رنگ خاص خودداری کنید.
اگر تعداد رنگ های خیلی زیاد و متنوع شما را گیج کرده است می توانید از قانون طلایی سه گانه استفاده کنید. به این ترتیب که برای شروع سه رنگ انتخاب کنید و از تنالیته های مختلف این سه رنگ در جاهای مختلف منزل استفاده نمایید. همچنین می توانید از نسبت 60-30-10 استفاده کنید. این نسبت به این معناست که 60 درصد منزلتان را باید رنگ اصلی تشکیل دهد، 30 درصد آن را رنگ ثانویه و 10 درصد بقیه را رنگ سوم. برای مثال می توان دیوارها و مبل را رنگ اصلی در نظر گرفت، برای فرش ها از رنگ ثانویه استفاده کرد، و چیزهای تزیینی مثل گلدان ها و کوسن ها از رنگ 10 درصدی شما باشند. اگر احساس کردید منزل تان با سه رنگ خیلی یکنواخت شده و همه چیز با هم ست شده است می توانید از درجه های تیره تر یا روشن تر این سه رنگ استفاده کنید.
تاثیرات روانشناسی رنگ
از نظر روان شناسی تاثیرات رنگ را می توان بسته به روحیه افراد در مطابقت با خاصیت رنگ ها در کوراسیون مشاهده نمود. رنگ زرد روشن ترین رنگ بین کلیه ته رنگها است. رنگ زرد نماد روشنی و نور است و از لحاظ سمبولیک با فهم و دانایی ارتباط دارد و نشان دانش و معرفت است. قرمز: رنگی است بسیار انعطاف پذیر و به حالات مختلفی در می آید. به شدت می درخشد و به آسانی تاریک و خاموش نمی گردد. رنگ قرمز سمبل حیات و زندگی است و بیان کننده ی هیجان و شورش است رنگ آبی: از نقطه نظر معنویت فعال به نظر می رسد . آبی معنی ایمان را می دهد و به فضای لاینتهایی و روح اشاره دارد(ایتن ،1374، 210 -216) و بر خلاف قرمز انبساط دهنده است. اتاق به رنگ آبی به نظر بزرگتر از آنچه هست می آید. قدرت دفاعی بدن را افزایش می دهد و اثر آرام کننده بر سیستم اعصاب دارد. ولی استفاده دائمی از آبی باعث خستگی و افسردگی می شود(موعودی، 1379، 59).
نارنجی: رنگی مرکب از زرد و قرمز و در حد وسط این دو رنگ است. رنگ نارنجی درخشش و تابندگی فوقالعاده دارد و زمانی که متمایل به قرمز گردد انرژی فعالی در خود حفظ کرده است و به گفته موعودی رنگ نشاط و پایکوبی است و ضد خستگی نیز نامیده می شود. نارنجی باعث تحریک سیستم تنفس میگردد( همان ،58).
بنفش: رنگ مقابل زرد در دایره رنگی است و با آن تضادهای شدید ایجاد می کند. رنگ زرد نماینده هوش و دانش است و در مقابل، رنگ بنفش نمایشگر بیخبری، بیاختیاری است (ایتن ،1374، 219). اثر آرام کننده بر قلب و تصفیه کننده بر خون دارد و به طور قابل ملاحضه ای ترس را کاهش می دهد( موعودی، 1379، 60).
سبز: رنگ سبز رنگی است که در حد وسط رنگ آبی و زرد قرار گرفته است. با تغییر نسبتهای زرد و آبی کاراکتر سبز متغیر می گردد. رنگ سبز نشان دهندهی آرامش و امیدواری است و آمیزشی از دانش و ایمان است(ایتن ،1374، 219) و باعث هماهنگی جسم، روح و ذهن می گردد. فشار خون را کاهش می دهد و فشار عصبی را آرام می سازد( موعودی، 1379، 58و 59).
چند توصیه جهت انتخاب بهترین رنگ فرش در هماهنگی با دکوراسیون
با توجه به اهمیت رنگ و تاثیرات رنگ از نظر روان شناسی بسیاری از موارد فوق را می توان در زیبایی رنگ فرش مشاهده نمود و انها را به فرش نیز تعمیم داد.
اگر فضا را کوچک تر بخواهیم:
به کار بردن فرشهایی با طرح های بزرگ، استفاده از پوششهای متفاوت برای کف در یک فضا، استفاده از قالی و قالیچه، مخصوصاً با رنگ ها و طرح های متفاوت فضا را کوچک تر از آنچه هست نشان میدهد.
پوشش کف و ارتباط آن با ارتفاع فضا:
به کار بردن کف پوشی با بافت درشت یا پرز بلند مانند شگی ، سبب می شود این پوشش در چشم بیننده نزدیکتر دیده شود. همین تاثیر سبب می شود تا فاصله کف تا سقف هم کمتر به نظر آید.
کف پوش تیره تر از دیوارها:
بهتر است رنگ انتخابی برای فرش، رنگی ساده، هماهنگ و تیره تر از دیوارها باشد، چرا که فضا را گرم و صمیمی، خانگی و دلچسب می نماید.
کف پوش روشن تر از دیوارها:
به کار بردن رنگ روشن برای کف سبب می شود تا کف نوارانی و درخشان بنماید. انتخاب رنگی ساده، هماهنگ و روشن تر از دیوارها به کامل شدن این حس کمک می کند.
اگر بخواهیم فضا بزرگ تر دیده شود:
انتخاب پوششی یک دست و با رنگی ساده، بدون طرح با بافتی نرم سبب می شود فضا بزرگ تر به نظر آید و این تأثیر با ادامه این پوشش به دیگر راهرو ها و اتاق ها بدون انقطاع، بیشتر می شود .
بنابراین اهمیت رنگ را نباید از نظر دور داشت، زیرا رنگ فرش به عنوان یک عامل مهم متحد کننده و تعیین کننده محدوده دید تلقی می شود. رنگ فرش باید معقولانه و با دقت و تأمل انتخاب شود.
در مورد انتخاب رنگ باید به نکات زیر توجه نمود :
*از رنگ های مورد علاقه تان استفاده کنید، چون احساسات شما مهم است و نشان دهنده شخصیت شماست.
*طرح و ابعاد اتاق و رنگ وسایل به کار رفته در منزل را در نظر بگیرید.
*میزان نور و روشنایی منزل را مد نظر قرار دهید (بدوانو، 1389، 35).
*برخی از بخش های تالار، چه از طریق هوا و چه در نتیجه رفت و آمدهای زیاد، در معرض گرد و غبار و آلودگی قرار می گیرد. باید سعی شود این گرد و خاک در روی کفپوش با توجه به رنگ آن، بد نما و زننده به چشم نیاید.
*بعضی از رنگ ها می توانند این عیب را در خود پنهان کنند تا لحظه به لحظه در معرض دید قرار نگیرند. بهتر است در این قبیل جاها برای قسمت های سرو غذا و امثال آن، از طرح ها یا ترکیب های لکه لکه یا خال خال استفاده شود.
*در قسمت هایی که رفت و آمد کم است و مشکل گرد و خاک بسیار کم یا احیاناً در حد صفر است، میتوان از رنگ های روشن استفاده نمود.
*کفپوش محل های پر رفت و آمد باید دارای رنگ های تیره تر با بافت های مختلف و طرحهای گوناگون باشد .
:: برچسبها:
فرش ,
فرش ماشینی ,
رنگ فرش ,
دکوراسیون ,
روانشناسی رنگ ,
ست کردن فرش و دکوراسیون ,
:: بازدید از این مطلب : 274
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0